En kikare är alltid bra att ha när det är dags att tävla 3D. Nu vet vi alla att en kikare kan kosta precis hur lite som helst (oftast rent skräp) och precis hur mycket som helst (massor av pengar men visst…det är fina prylar!).

Vill man satsa på en prisvärd kikare utan att ruinera sig så blir utbudet aningen smalare MEN jag tycker att jag har hittat en kikare som passar min plånbok och mina förväntningar på prestanda! Den kanske passar dig med?

focus_action_8X42Focus (numera ersatt av Outdoorserien) heter en kikarserie som FocusNordic tagit fram som erbjuder väldigt kompakt design, skarpa/klara linser, nitrogenfyllda tuber samt vattentät för ett hållbart liv ute oavsett väder. Okularen har möjlighet till justering för oss som har glasögon och en placering på dioptrijusteringen som gör att den är lätt att komma åt samt inte så lätt att olyckligtvis råka rucka på. Det jag gillar med kikaren är att den känns gedigen och har en skön greppyta. Lagom till formatet och enkel att hantera. FocusNordic beskriver sin kikare så här:

Action kikarna är skapta till en aktiv livsstil. De är robusta, kompakta och har en attraktiv design. Action kikarna tillverkas med ljusstarka takkantsprismor, BaK-4 som är antireflexbehandlade för att ge en naturtrogen bild av motivet. Kikarna är vattentäta och utrustade med glasögonokular. Väska och bärrem ingår.

Det enda jag har upptäckt som inte riktigt passar mig är bärremmen. Om man vill ha kikaren hängandes över axeln med remmen tvärs över bröst/rygg så blir den för kort. Väldigt för kort. Jag har fått byta ut den mot en egenhändigt flätad paracordrem för att få bättre längd på remmen. Annars i övrigt? Förvaringsväskan är sydd i nylon och är till för förvaring när du inte använder den.

Jag ger kikaren fyra pilar av fem möjliga!

Förstoring: 8Xfocus_8X42
Objektivlins Ø: 42mm
Synfält på 1000m: 105m
Utgångspupill: 5,25mm
Ljusstyrka: 27,6
Vikt: 663g

Vad kostar en sådan då? Kjell & Company har faktiskt ett bra pris på dem och de kostar 899:-. Ge den en chans och åk åtminstone och titta på den i affär.

Lämna ett svar