Nu när du har gjort dina wraps enligt min förra post är det dags att klistra fast de på skaftet och då behöver du förbereda lite för att det ska bli bra. Klister har som bekant en tendens att INTE gilla fett och inte fästa ordentligt så ditt första prio är att tvätta ytan på dina skaft där wrapsen ska sitta. Det finns mängder av olika medel men jag använder vanlig T-Röd. Ytan blir ren från fingerfett och den blir torr efter avdunstning. T-Röd skadar inte heller det ytskikt som ofta finns på kolfiberskaft som är som en ytlack, så som tex Aceton gör. När du väl har tvättat ytan ska du undvika att ta på den igen innan wrapsen lagts på. Du kan prova och se skillnaden mellan tvättat och otvättat, det gör inget då din wrap går att använda igen när väl skaftet tvättats. Då biter klistret bak på wrapsen igen.

Applicering kan göras på ett par olika sätt. Ett är att använda en mjuk neoprenmusmatta med tyg på toppen. Du vet en sådan klassisk. Där du lägger wrapsen läggs vänt så klistret är upp och skaftet rullas på. Jag föredrar dock att lägga på det för hand.

Börja att fästa wrapen vid nockänden 1/3 åt sidan i längsled på wrapen och rätta in den mot andra kanten. Sen stryker du med fingrarna längs med wrapen upp och ner och flyttar inte i sida förrän den korta delen har nått sitt slut (och utan bubblor) sen fortsätter du till halva rapsen ligger klistrad mot skaftet, då ger du dig på den andra sidan och drar fingrarna upp och ner tills den är på plats med överlapp. Se hela tiden till att det inte blir bubblor.

Efter applicering drar man handen över det nyligen klistrade wrapsen och känner sig för om det blivit bubblor.