Att skjuta en form av lerduveskytte med pil och båge är galet roligt. Det finns egentligen ingen begränsning på vad du kan skjuta på. Det kan ju kanske bli lite tungt att släpa på äpplen, jobbigt att springa runt och samla ihop tennisbollar överallt eller slabbigt att knata runt i cocacolaslask på marken efter att ha träffat colaburkar. Sen är storleken rätt avgörande för att det ska vara tillräckligt stor chans att träffa målet och ge oftare träffprocent så det fortsätter att vara roligt. Missar man ofta tröttnar man lätt!

Jag har gjort mina luftmål av liggunderlag. Cellpolyeten närmare bestämt. Diskar med en diameter från 30-70cm är lämpligt. Så vad behöver du?

* Liggunderlag eller liknande material
* Kapaskiva (finns att köpa i konstnärsaffärer eller liknande och ingår i det jag vill kalla för version två av dessa luftmål. Version ett beskrivs längre ner)
* Silvertejp
* Kniv att skära ut en disk i valfri storlek ur kapaskivan
* Sax att klippa liggunderlaget med

20131021-203921.jpg

Sammanfogningen (Dock utan kapaskivan)

1. Rita upp och klipp ut två lika stora skivor ur liggunderlaget samt skär ut en lika stor skiva ur kapaskivan.

2. Ta fram silvertejpen

3. Lägg kapaskivan mellan de två liggunderlagsdiskarna och passa in dem. Börja tejpa! Thats it!

Jag gjorde de första målen med enbart liggunderlag. Det fungerar bra det med men för att få aningen bättre styvhet och liiiite mer vikt för kastets skull (utan att göra disken så tung att pilarna bryts om olyckan är framme när ekipaget träffar mark) så valde jag att baka in en kapaskiva mellan de två lagerna av liggunderlag. Sammanfogningen är även nu gjord med silvertejp. Hållbart och effektivt! Ja, om man kan skaffa ett vettigt silvertejpskonto någonstans. Den tejpen är ju inte direkt billig i det långa loppet (…annan billigare lösning sökes).

Så! Färdigt luftmål att trakassera med FluFlupil!

20131021-204103.jpg

Färdigt luftmål! Ca 40cm i diameter.

För att göra det hela lite mer spännande så kan du rita in olika poängcirklar och tävla med dina kompisar om högsta poäng, inte bara träffar!