Norwegian Open 3D 2019 resan

Del 1, Resan!

Detta har varit en upplevelse utan dess like, speciellt eftersom att jag aldrig har varit i Norge överhuvudtaget innan och nu samtidigt få chans att åka på en tripp till Harøya i Norge för att skjuta pilbåge tillsammans med min bror och hans två söner! Awesome!
NorOp3D är en 30 måls/2 pils med påföljande finaler. Grundlig kontroll av TO på alla skyttar! (Där, SBF, har ni lite att lära! 😉 )

På E6an mellan Kävlinge och Helsingborg

Natten mellan onsdag och torsdag ringde klockan 0300 (ÖRK!!!!) och planen var att köra kl 0400. Husbilen var redan klar för avfärd och allt fixat innan men så tidigt på morgonen är det minst sagt segt så 30 min försenade kom vi iväg och ett snabbt stopp på Milstolpen för lite frukost och kaffe. Sträckan upp till gränsen vid Svinesund innehåller natur och miljöer som vilket annat ställe i Sverige, ja förutom Skåne iofs,, likaså mot Oslo så det var inget märkvärdigt men efter…då startade det. Små förändringar hela tiden ju längre vi kom med mer och mer vild natur och mer spektakulära miljöer.
Bergen reste sig högre och högre, skogarna blev större och större. När vi nådde Lillehammer (där insåg jag att HA, det var ju en OSstad 1994 när jag såg backhoppningsbacken uppe på berget) då började de riktigt stora bumlingarna visa sig!

Sen, SEN blev bergen som större och högre! Det mest massiva passet borde vara Trollväggen och hela bergsmassivet i och runt Romdalen! ”Små” rännilar vatten strömmade ner längs bergsväggarna, snö på sina ställen och sjukt massiva berg. Rikligt med ögongodis alltså!

110 mil och 16 timmar till färjan i Brattvåg

Efter 16 timmars konstant körning (ja, stopp för toalett, mat och bensträckare är ett måste) så når vi Brattvåg och ska ta färjan till Harøya som går 21.15 och där passar vi på att gå ner till kajen under tiden vi väntar. Vattnet är så klart att man lätt kan se botten en bra bit ut och kvällen är HELT vindstilla!

Färjeläget i Brattvåg

45 min resa med färjan landar vi på Harøya och kör ner till den lilla hamnen vid Røsåkbukta på västsidan där vi ska stå med husbilen. Klockan är cirka 22.30 när vi installerat oss och planen är att gå till sängs för att sova. Ha, trodde du! Jag tror klockan blev 01.00 när min kudde fick stötta mitt trötta huvud. Det var ju knappt skymning! Nu var det gonatt!

Efter en skön natts sömn vaknar vi på midsommaraftons morgon till strålande solsken och en gudomlig utsikt. På kvällen innan var det till höger mer än 1 meter djupt vatten, på förmiddagen var det knappt vatten på botten. Det var onekligen stora skillnader mellan ebb och flod. När morgonbestyren var avklarade, frukosten var intagen så promenerade vi de ca 2km ner till Myklebust från Røsåkbukta för en traditionsenlig frukostglass där vi gick ut på den långa piren och beskådade bergsmassiven på fastlandet! Herregud vilket ställe! Jag hade inte varit förvånad om det vilken sekund som helst dök upp vikingaskepp! 😉

Magiskt värre! Dagen flöt på och utrustningen fixades till, pilar fjädrades upp, allt borde nu vara klart för NorOp3D! Ja, jag fick färdigställa en del pil med plastfenor då rapporterna nu sade att det skulle bli en kraftigt hällregn under tävlingsdagen (emot mina principer men regler är regler och får man så gör man). Kvällen kom och deltagarna trillade in för uppställning av husbilar, resande av tält och socialisering. Självklart fick umgänget ske på uppvärmning/inskjutningsbanan! Finns det något annat ställe att umgås på? 😉

Del 2 – Tävlingsdagen http://www.jkay.se/norwegian-open-3d-2019-2/

One thought on “Norwegian Open 3D 2019 resan

Comments are closed.