Växjö 3D VMkval del 2

Att jag har tränat inför denna kan nog de flesta räkna ut med en kroppsdel och en bit krita och ja, det har jag. Massor. Den totala systemkollapsen jag hade på Brattön – Swedish Open Fält var rena bomben i mitt huvud. Har haft svårt att smälta den och korrigera den till det bättre. Så vissa spöken fanns inför Växjö. 

Lördagen. 24 mål X 2 pil. Grundomgången startade aningen svajigt och kraschade på mål 5 med en dubbelbom. ”Det var väl fan rent…!”. Nu var goda råd dyrköpta. En nollställning av huvudet och slaviskt följa en stolpad skjutsekvens för att försäkra mig om att jag inte gjorde konstiga fel. 

 • Fotställning
 • Nocka pil
 • Handsättning i greppet
 • Fingersättning på strängen
 • Lyft bågen
 • Ner med axlarna
 • Dra
 • Kom in sakta i ankring
 • Linjera
 • Dra dra dra dra (justera gappet)
 • Släpp

Nu började pilarna flyga dit jag ville! Poängen ökade och kom in på mediokra 322 av 528 möjliga. Jag låg sexa. 

Söndag morgon Eliminering 1 12 mål X 1 pil

Seedade patruller och fick chansen att skjuta tillsammans med ett roligt gäng. Skjutsekvensen fortsatte att tragglas vid varje skott. Fick ihop 95p efter ett helt okej skytte! Jag hade hämtat upp till en tredjeplats!

Eliminering 2/Semifinal 4 mål X 1 pil

Jag får möta Höök. Jag har aldrig känt av den hjärtfrekvens jag hade under hela semin men jag höll ett bra skytte ändå. Öppnar med en 10a! Sen fortsatte de höga poängen! 10-10-8-8 = 36p. Det är 9p i snitt! Högst poäng av alla fyra i semi! Jag var i guldfinal! Slaget om Guldet skulle stå mot Christer från Örebro.

Final 4 mål X 1 pil

Nu har pulsen lugnat sig lite och jag var inte lika nervös längre. Istället var jag väldigt fokuserad. 

 • Mål 1. Kortmål spindlar, Christer skjuter en 5a. Jag får in en 8a
 • Mål 2. Längre mediumavstånd. Han får in en supercentrerad 11a! Jag matar in en 8a. Jaja. Lika. 
 • Mål 3. Ett kortare mediumavstånd. Han slarvar till med en 5a. Jag får iväg pilen med en fin linje mot hjärtringen men dalar in i 8an. Det står nu 24-21 till mig!
 • Mål 4. Längre mål. Han får in en kanttia. Jag håller bra linje på pilen och den ser ut att träffa hjärta men dalar in i 8a. Igen! Det räcker! Helt ofattbart!! Jag VINNER!!!

Slutresultat i finalen blev 32-31 till mig!! ETT poängs skillnad!! Wohooooo!!! 😀

Tack till Stalker Stickbows för att ha gjort en så suverän båge! Tack till min bror för all pepp! Tack till min tjej för att du står ut! Tack till Växjö för en finfin tävling och fina banor!