Stora Skånska 3D Jakten är över för detta året!

Stora Skånska 3D Jakten. Det låter lika skoj som det faktiskt är! Vi var elva skyttar från Kävlinge som deltog och alla hade precis lika kul!

IMG_3988Till skillnad från andra år har de gjort om tävlingen till att gå efter skotska mästerskapsregler. Vilket, i korta drag, innebär att det nu var uppdelat i skjutstationer där varje station hade två eller tre skjutpålar. När det fanns två pålar fanns det två djur och du skulle skjuta en pil per påle på respektive djur. Fanns det tre pålar fanns det ett större djur. En pil per påle fast varje påle hade olika vinklar men på samma djur. Detta innebar att fler pil sköts per dag, högre poäng kunde skrapas ihop men på kortare tid. Det var en lyckad kombo. Poängsättning: 5 kropp, 15 lunga och 20 för hjärta. Tyvärr vet jag inte antalet pålar som vi sköt från och därmed kan jag inte återge maxpoäng.

IMG_3990

En mysig öppning i skogen med vindskydd och grillplats

Som vanligt är ju naturen storslagen på Snogeholms strövområde som drar sig runt Snogeholms Slott med prunkande gröna områden, böljande terräng och med varierande trädarter. Vädret kan man inte heller klaga på då hela Sövdeområdet stod i gassande sol med temperaturer uppåt 25-27 grader och blå himmel.

98 anmälda och i Instinktivklass Herr Senior var det 54 stycken. Deltagare från Danmark, Norge, Holland och Sverige. I år var det dock lite glesare med skyttar från andra länder då det krockade med flera andra tävlingar ute i Europa men vad gör det? Det blev en superfin bågskyttefest ändå!

IMG_3989Jag och min dotter Alexandra gick i en patrull bestående av Alexander och Frida från Uddevalla (medlemmar ur Västgöta Bågjägare) samt Anders från Ängelholm. Trevligt folk! =) En annan sak som också är skoj är att det är lätt att få nya vänner på Stora Skånska. Alla delar samma intresse och alla är väldigt trevliga!

IMG_3987Så hur gick skyttet då? Ptja…inte illa faktiskt! Trots en 10de plats och 1560 poäng är jag riktigt nöjd med resultatet! För min dotter gick det inte lika bra men 520 poäng i juniorklass är minsann inte illa för en liten tjej som knappt skjutit med någon reda. Hon var ändå jättenöjd med hela helgen och det första hon sa när vi åkte hem var: ”Åker vi dit nästa år?” Självklart min lilla prinsessa!

För att ge en större bild av det hela kommer här en liten film från vårt deltagande på Stora Skånska 3D Jakten