Stalker del 3

Ja, förseningar sker. Nu blir det bara en jobbig transporttid att behöva utstå. 

NU är den klar samt ska skickas så fort det går. Vääääntan!! Detta blir en ruskigt fin båge!!

7 reaktion på “Stalker del 3

 1. Liten update:
  Det ryktas om att stocklängden inte kommer att ta hänsyn till och att man till och med kanske ska släppa materialet i stocken fritt vilket jag inte känner någon begeistring över. Vad hände med visuell skillnad mellan Instinctive och Barebow? Krasst sett skulle ju en metallstock nu kunna bli godkänd som I-båge vilket vore helt förkastligt.

  Vad det rent praktiskt kommer att betyda vet jag inte i dagsläget.

 2. Min bror har precis fått hem en Great Plains 68″ jaktrecurve där stocken är längre än 20″ och han är inte glad kan jag meddela. =)

  Plasthyllan kan jag också hålla med om men så länge den finns i reglerna så ska/kan den användas. Det är ändå inget som kommer att göra en väsentlig visuell större skillnad ändå så som de vill att det ska synas. Min åsikt är att då får man göra så stora skillnader att det inkluderar tex bågkoger, krav på strängdämpare m.m. Vi vet inte vad de egentligen menar med visuell skillnad. Är det för domare så får de fasen titta i protokollet, är det för publik….då får de kämpa enormt då publiken (Agda 96) inte har en aning om skillnaderna mellan comp och barebow ens.

  Tävlingen går 29 april på Örtofta slott i Skåne! Finfint område!! =)

 3. Jo jag håller med, men jag tror inte det komer bli så stora problem i praktiken.
  Om det skulle bli regel med under 20″
  Riser kommer den absoluta majoriteten få skjuta ändå. Mig veterligen är det bara Border och Bob lee som i grundsortimentet har större stockar än 20″. Väljer man att köpa en 25″ stock med långa lemmar är det knappast för att jaga utan för att få en stabilare båge.

  Dock tycker jag man kan ta bort plasthyllan men det är min högst subjektiva åsikt!

  När kommer tävlingen hållas? låter kul!

 4. Håller med i mycket. Jag tycker bara att längden på stocken inte ska spela roll om man vill kunna se skillnad mellan Barebow- och Instinktivklass.

  Jag ser andra saker som tex att optimal draglängd för respektive båglängd begränsar vem som kan tävla i Instinktivklass och i Sverige ska man ju inte exkludera folk. Dessutom blir det en säkerhetsfråga vad gäller draglängd på kort båge.

  Oavsett så ska vi ha kul! Planeringen för Viking 3D Games är i full gång och kommer att bli strålande fin!! 🙂

 5. Aa jag förstår! Men då blir det till att vänta. I ärlighetens namn skulle det inte göra mig så mycket, mindre valmöjlighter vilket skulle göra besluten lättare för mig. Jag lider av obotlig beslutsångest när det kommer till sådana här saker.

  CH boltdown finns från 15-25″ , är väll en av få tillverkare som gör så stora trästockar.
  Hex lemmarna är mycket DL specifika så för mig med 28″ drag är det igentligen bara small som gäller. Medium skulle funka men då förlorar jag en del av SR effekten.
  Om den lagen går igenom blir det en 60 alt 62″ båge som gäller för mig.

  Länkar en liten film från utvecklingen av nästa hex lem, jag blir iaf jäkligt Facinerad!

  https://www.facebook.com/BorderArchery/videos/2839346269424109/

 6. Hej Jonas!

  Mja, lite lik en BT är den nog nu när du nämner det. Denna har en 18,5″ riser med långa lemmar som ger en 66″ båge.
  Informationen kommer från Generalsekreteraren på SBF och därför tillförlitlig. Tyvärr.

  En Covert Hunter har väl en rätt kort stock? Det är enbart stocklängden som diskuterats för takedownbågar. Får du ihop en 68″ båge med kort stock (under typ 20″) är du fortfarande home free.

  Nu är inget beslutat och vi är många som kämpar för att debatera emot förslaget.

 7. Fantastiskt fin båge! Måste säga att den är väldigt lik en Blacktail!
  Är det en 21″ riser med långa lemmar?

  Appropå det du skrivit tidigare om gällande regeländringar hos WA, vart har du fått den informationen ifrån?
  Skulle själv beställa en Border CH 66″ men om detta med längdrestriktioner kommer ske vågar jag inte annat än att vänta.

Kommentarer inaktiverade.