Recension: BearPaw Speedglove – Skjuthandske

När jag började med traditionellt bågskytte för två år sedan fick jag en äldre, använd men väl fungerande skjuthandske med den båge jag då köpte. Som alltid annars så finns det vissa saker som det är roligare att ha som ingen använt före. En skjuthandske är ett sådant tillbehör. Jag tittade på olika modeller, olika tillverkare och olika utformning. Av en händelse fick jag testa en BearPaw Speed Glove och fattade ett rejält tycke bara efter ett par släppta pilar. Vad var det då som gjorde det?

Först ska vi ta en titt på själva handsken.

MaterialIMG_4003-1
Handsken är sydd av buffelskinn och har, vad BearPaw kallar, X8 material på fingertipparna. Just det där X8 vet jag inte vad det exakt består av men det är syntettyg typ kevlar eller i alla fall nylon och det fungerar. Den första reaktionen jag hade var att det materialet var extremt halt och nästan släppte strängen själv. Det kändes lite udda då jag inte hade någon kontroll över huruvida jag skulle slinta när jag drog upp bågen eller inte. När jag väl vant mig vid materialet gick det avsevärt enklare att kontrollera släppet och genomföra mjuka medvetna”okontrollerade” släpp.

Passform
Jag vågar påstå att mina fingrar är av normal tjocklek, kanske något längre än vanligt men jag anser att min handske av storlek Large passar fint och märker knappt av att den finns där. Det gjorde jag med den gamla handsken.

FunktionIMG_4004-1
Trots det tunna skinnet i handsken så verkar den väldigt slitstark även om den blir blöt. Min handske visar tecken på användning men man ska komma ihåg att den används väldigt ofta då jag tränar/skjuter regelbundet varje vecka och skjuter tävling ofta. Så i runda slängar har min handske fått utstå ca 5000 pil och det är inte dåligt.

Negativt då?
Jo, det finns en liten negativ sak. Gummibandet som knyter ihop hela handsken mellan över- och underdelen blir slappt efter en tid. Det hade gärna fått vara lite tåligare och motstå utsträckning och inte bli slappt så snabbt.

Slutord
Jag tror du har fått en uppfattning om vad jag tycker om denna handske vid detta laget. Vill du ha en bra handske är detta ett val för dig.

BearPaw Speed Glove

IMG_4006

Kommentera