Parabågskytt

Det finns inget som heter ”jag kan inte” inom idrott. Det går.

På klubben har vi en 14 årig junior som förlorat rörligheten (i princip lam) i sin vänstra arm och vill så gärna skjuta ändå. I dagsläget använder han en comp med bitlapp av läder som releaser. Det går så där. Inget stämmer. Siktespeepen hamnar inte rätt och han får i stort sett skjuta instinktivt. Det blir inte bra om han skulle vilja åka på tävling och ha samma förutsättningar som det är tänkt i grunden. 

Vi var ett par stycken, tillsammans med hand mamma, som gjorde en gemensam action och ringde runt till bland annat Håkan Thornström, en bågskytt med handikapp, och fick tips om kanadensaren Kevin Evans. Kevin är dubbel världsmästare i parabågskytte och saknar en arm. Han har utvecklat sin egen releaser och ser ut som ett bröstskydd där avfyringsmekaniken sitter monterad. Jag mailade honom på Facebook, beskrev problemet vår skytt har, och hoppades att han skulle läsa. 

Han har lyssnat! Jag fick svar: Send me an Email and We’ll take it from there. 

Nu hoppas jag att vi kan komma vidare och ta nästa steg för vår junior så hans skytte kan utvecklas så som det är tänkt!