Om denna sida

Varför finns denna sidan?

Ja, det kan man undra. Jag vet knappt själv men då jag har ett intresse i traditionellt bågskytte så kände jag att jag ville dela med mig av mina erfarenheter som jag har snappat upp och kommer att snappa upp längs med vägen. Det kanske kan hjälpa en ny bågskytt med info, tips och kanske ett litet råd när vilsenheten i denna djungel är som störst. Till på köpet på svenska! Inte för att jag har någon stor erfarenhet men det bör rimligtvis komma lite vettigt ur det som kan användas av en nybörjare!

Vad skjuter jag med?

Stalker Stickbows – Wolverine FXT

1. Jaktrecurven
Jag skjuter uteslutande med min Stalker Stickbows – Wolverine FXT. En takedownbåge från USA.
Dragvikt: 42@28 tum
Längd: 66 tum
Jag drar 30 tum vilket ger ca 45# på fingrarna vid fullt drag. En superbåge av rang! Cocobolo och Macassar Ebony i stocken gör den till ett vackert konstverk och det är roligt att höra alla wow när man är ute och tävlar.