Ny båge!

Att få hämta ett paket som jag väntat på i strax över tolv veckor på är spännande! För en bågskytt är det alltid en glädje att få hem en ny båge! Ja, det blev en Kodiak Hunter från BearPaw!

Efter att ha fått ledvärk i ringfingret av mina två tungdragna Heikkibågar valde jag att dels gå ner i dragvikt men också att gå på en ännu kortare båge. Från 64″ till 60″! jag kan faktiskt meddela att Kodiaken är UNDERBAR att skjuta med! Tillsammans med Bodniks 8 kardels Whisper String blir den snabb trots att den ”bara” ligger på 40#@28″. Jag drar dock 30″ så denna landar på ca 45-47#. Helt perfekt!

Den är tyst den där Whisper Stringen, ja till och med utan strängdämpare, men MED 20018strängdämpare ja då är den TYSSSST! Som en viskning en stilla sommarkväll. Bådar gott inför tävlingar så jag slipper stå ut med ett ”BOOIIINNG” när jag släpper strängen!

Finishen då? Tänk dig hajskin. Ytan verkar ha ett lager av små mikroskopiska ”krokar” som suger tag i skinnet i handen men ändå en känsla av sammetslen satäng. Ypperlig finish som förtjänar att tas om hand omsorgsfullt och skyddas mot repor.

Ett djupt pistolgrepp som stöttar handen till rätt läge och väldigt behagligt!

Till denna har jag valt bambuskaft till pilarna som ska arbeta med denna båge. Ett dussin har fjädrats upp och testats tillsammans med den. Barskaft så går de rakt, bara så där perfekt rakt som de ska göra! Fjädrat då? Vad tror ni? Jag träffar ju allt jag skjuter mot! Åtminstone känns det så!

Tilleringen är gjord för att skjuta mellandrag vilket gör att jag har fått lägga om min skjutteknik (underdrag) till att skjuta just mellandrag. Det verkar inte göra någon skillnad på träffprocenten i alla fall men den kastar i väg pilarna väldigt fint! Det blir en rak och ren pilflykt och det känns enklare att göra ett så att säga ”Call the shot” (ofta prickskytteterm) där man i förväg berättar var pilen/skottet kommer att ta.

Är jag nöjd då? Knappt lönt att svara på frågan men hur det egentligen kommer att vara på tävling återstår att se den 6-7-8 juni då jag åker på tre tävlingar!

KÖP!