Första tävlingen fristil!

Christmas Open i Kristianstad. Min första taveltävling med fristilsbågen. Jag kan ju säga att det var längesen jag var så nervös för att skjuta. Kanske inte så mycket för skyttet utan mer alla regler, saker man ska göra samt min teknik men skam den som ger sig!

Lite sen ankomst till Vä med en 10min marginal för anmälan så monteringen av bågen fick gå fort! Trots det kände jag att det gick fint att förbereda allt inför de första uppvärmningspilarna. För att vara på säkra sidan med hur siktet stod så använde jag mitten av hela butten som riktpunkt för att försäkra mig om att jag hade referenser att använda för att ställa siktet, a.k.a inte missa tavlan helt och stå med hundhuvudet. 😉

Nåväl, 2X4min uppvärmning och det kändes bra när jag ställde mig på linjen, signalen gick och skyttet startade. Kan ju säga att det var LÄNGESEN jag fick frossa på det viset! Knäna skakade så mycket att stabilisatorerna fladdrade! Herregud! Skit samma…en pil i taget! Uppvärmningen tog äntligen slut….

De första 15 pilarna när allt startade var katastrofala. Knäskakningarna fortsatte hejdlöst och orsakade en del, hrrrrmmm, ska vi kalla det diverse lägre poänggivande pilar? Groteskt jobbigt! Slutresultat efter 30 pil: 211p Personbästa! 😉

Senare när runda två gick i gång kändes det bättre. Nervositeten hade lagt sig och jag kunde koncentrera mig på själva skyttet och dansa in siktespunkten i gult. Lugnt och fint. Resultat efter 30 pil? 245p! Personbästa! (Igen) Totalt 456p Inte i närheten av ”skamgränsen” 500p som jag fått höra men en start! Christmas Open fick bli en ”referenstävling” och nu har jag 456p att slå. Det ska gå, det kommer…! I know it!