EasTTraD 3D tävling

Långt in i de norrländska skogarna…nja, okej skogarna kring Norrköping då, hittar vi Gusum 3Dbana. Området som EasTTraD byggt sin 3Dbana har känslan av Norrland. Klippor, sumpmarker, höjdskillnader och självklart massor av skog. Sådana element som vi inte är riktigt vana vid i det platta Skåne!

Vi var fem stycken från Kefflaby Archers som åkte för att delta. Två seniorer och tre barn. Det var traditionellt bågskytte som gällde och ja, det är ju det vi vill skjuta!

Bild 1

Bild 1

En bana på 15mål. Seniorer skjuter från röd påle (längre avstånd) och barn/ungdomar skjuter från blå påle (kortare). Kefflaby fick gå i egen patrull och efter första varvet hade vi en poängställning som var urdålig. Vi missade (seniorerna i alla fall), skrotade pil (träff i sten och klippor) samt hade otur med form och fokus. Juniorerna och framför allt en av dem fortsatte att leverera. Min grabb Jonas sköt sin första 3Dtävling och hade ofta en förmåga att smita in sina pilar i tioringen när våra satt så de skymde. Här petar han in en tia! (Bild 1) Den må vara på linjen men det är en tiopängare!

 

 

Bild 3

Bild 3

Det är inte bara skytte rakt fram, det är ofta neråt också och då är det viktigt att tänka på att inte stå rakt upp och vinkla ner armarna utan gångjärnet ska sitta i höften! Perfekt släppform Matthias! Ser bra ut! (Bild 3)

 

Tyvärr fick två av våra barn bryta efter första varvet pga kyla, väta och trötthet. Sånt händer. Är man 6 1/2 (Noah) och 9 år (Alexandra) är det en stor kroppslig ansträngning att vara ute i skogen en hel dag. Speciellt om man inte är van vid det.

Pristagarna

Pristagarna

Vi seniorer hamnade en bit ner i resultatlistan men Jonas knep en andraplats! Första 3Dtävling någonsin och skjuter in sig på pallen! STARKT JOBBAT JONAS!!

 

 

 

 

Alla som var med hos EastTraD 3D i Gusum

Alla som var med hos EasTTraD 3D i Gusum

Vi som var med på plats i Norrköping 20140215! Bara traditionella skyttar och nu ser vi till att det växer i Sverige! Vi från Kefflaby Archers tackar för en suverän dag i skogen (som gav oss 105 mil ToR men väl värd varenda mil i bilen) och återkommer igen för att pressa er bättre sen och satsa på pallplats! Vi ses Tradshooters!!

Vi gratulerar Daniel, Roland, Thomas, Gustav, Jonas och Neo till sina fina pokaler!

Resultaten då? Ja, den följer här:

Vuxen Klass:

1) Daniel Greis(Vale) 244 poäng
2) Roland Emanuelsson(Kalmar) 228 poäng
3) Thomas Nilsson(Gävle) 215 poäng
4) Ulrika Hillgren(Rejmyre) 199 poäng
5) Anders Svensson(Vale) 184 poäng
6) Kalle Sandqvist(Vale) 179 poäng
7) Johan Steen(Vale) 178 poäng
8) Matthias Kallenberg(Kefflaby) 174 poäng
9) Johnny Kallenberg(Kefflaby) 163 poäng
10) Eddy Backlund(Kalmar) 159 poäng
11) Bosse Petersson(Kalmar) 145 poäng
12) Johan Blomstrand(EasTTraD) 137 poäng
13) Tomas Lundström(Fiskgjusen) 66 poäng

Barn/ungdoms klass:

1) Gustav Nilsson(Gävle) 261 poäng
2) Jonas Kallenberg(Kefflaby) 167 poäng
3) Neo Backlund(Kalmar) 73 poäng
4) Noah Kallenberg(Kefflaby) 63 poäng
5) Alexandra Kallenberg(Kefflaby) 48 poäng