Bågskytteförening i Kävlinge?

Ja, varför inte? Det vore väl kul? Det tycker i alla fall vi sju som vill skjuta aktivt!

Saken är den att arbetet redan pågår med att försöka få till en förening. Just nu har detta arbete pågått i ca 2-3 månader och tagit små, små steg framåt. Nackdelen är att det är svårt att få tag på folk som är villiga att ta ansvarsposterna. Oavsett om det finns tre eller trehundra föreningsintressenter så måste det, i grund och botten, till en ordförande, en sekreterare och en kassör. Sen till det veckoåterkommande aktiva personer som vill stå på plats och hjälpa, rätta och lyfta framför allt nya skyttar.

Med det sagt är det bara att erkänna att arbetet inte går så bra med att bilda en förening. Tyvärr. Alla vill skjuta men ingen vill offra egen träningstid. Nästan alla. Det finns personer som kan/vill ställa upp.

Det kläcktes den briljanta idéen att kontakta redan existerande idrottsföreningar och höra med dem om de är sugna på att starta en undersektion för bågskytte. De tre stora föreningarna fick vars en förfrågan.

*konstpaus*

Ett litet ljus av hopp har tänts! En förening har svarat tyckte det lät som en god idé och ska nu ta upp saken i ett styrelsemöte!!

Hjälp mig/oss som vill ha en förening i Kävlinge att hålla tummarna nu!!