3D SM är på väg

Om 2 1/2 vecka är det dags i Strängnäs för 3D SM och träningen är i full gång. Form, släpp, ankring och fokus har varit primära delar. Framför att släpp och en högre ankringspunkt. Har samtidigt trimmat om för lite lättare pilar för att få en aningen flackare pilbana och just nu känns det bra! Allt detta har inneburit ett lite mindre GAP som då gör att dels får jag nästan point on på 30 meter och dels ett hyfsat lågt GAP över en större del av projektilbanan.

Efter att ha klättrat upp i ansiktet och landat med ankringspunkten under kindbenet ser nu GAPet ut som följer

5 – 20cm
10 – 30cm
15 – 35cm
20 – 35cm
25 – 30cm
30 – 0 till 10cm (Är lite för svajig här än för att få ett tillförlitligt avstånd men det kommer)

Det som framträder, just nu, är att med viss tolerans för fel i höjd uppåt på ca 7cm så har jag ett snitt på 32cm från 10-25m. Det lägre GAPet är enklare att förhålla sig till och medger aningen säkrare träffar. Självklart är det inte enkelt då jag måste sköta min del bakom strängen.

Resten av formen verkar falla på plats, lite fintrimning på släppet behövs fortfarande. Har provat med två olika tabbar men jag faller alltid tillbaka till min gamla tabb. Den andre, en Batemantabb, verkar inte gå min väg.

Nåja…seriös träning pågår i alla fall! =)

/J